❄️ Winter is coming…

De wol van een alpaca is een heerlijke stof om dikke sokken, mutsen, grote shawls en warme truien van te maken. Zo blijven wij lekker warm tijdens de koude en donkere wintermaanden! Maar hoe blijven onze donzige vrienden zelf eigenlijk warm?

Alpaca’s hebben een super zachte vacht. Alpacawol is net zo zacht als kasjmier en mohair maar sterker dan bijvoorbeeld merino wol. Ook is het hypoallergeen, warmte-regulerend en waterafstotend. Niet voor niets een populaire keuze in de kledingindustrie! Binnen de alpacafamilie bestaan er ook verschillende soorten wol, wat de stof heel divers en veelzijdig maakt. De wol van de Huacaya Alpaca heeft bijvoorbeeld zachte vezels met kleine golfjes, terwijl de wol van een Suri Alpaca weer een hele lange en glanzende vacht heeft, dat in lokken valt. Iedere soort heeft weer eigen kenmerken. Keuze genoeg dus!

De wollige vacht houdt dus niet alleen mensen, maar ook de alpaca’s zelf heerlijk warm. Eigenlijk hebben ze helemaal niet zo heel veel last van de kou. Ze hebben juist meer moeite met warme weersomstandigheden! Toch vinden ze een beetje hulp tijdens de herfst- en wintermaanden helemaal niet erg. Vooral jonge veulens en alpaca’s op leeftijd kunnen de extra ondersteuning wel waarderen. Ook hier, bij Alpaca Zeeland, zorgen wij er uiteraard voor dat onze kameraden in de wintermaanden niets tekortkomen.

Net als wij waarderen alpaca’s de mogelijkheid om even te schuilen voor de kou, harde wind, regen of vallende sneeuw. Onze alpaca’s kunnen daarom te allen tijde even terugtrekken in de stal. Wij zorgen voor voldoende schuilplaatsen en maken de stal winterproof met voldoende stro en (stiekem) wat extra eten. Maak je over onze alpaca’s dus geen zorgen wanneer het buiten ijzig koud is, die komen niets tekort!

En de wandelingen dan..?

Geen paniek. Ook wanneer het buiten kouder wordt ben je van harte welkom bij Alpaca Zeeland. Onze alpaca’s wandelen nog altijd even vrolijk met je mee. Alleen wanneer het regent blijven ze liever binnen. Maar dat doen wij zelf ook! Wij verhuizen onze high-tea’s en picknicks gewoon lekker naar binnen, bij de open haard, zodat je toch kunt blijven genieten van onze arrangementen!


Ook tijdens de herfst- en wintermaanden ben je van harte welkom bij Alpaca Zeeland. Benieuwd naar onze wandelingen en andere arrangementen? Bekijk ze hier of neem contact met ons op via 0113 – 61 25 89. Tot snel! 

Lees meer berichten!
Boek Nu Boek Nu